onsdag den 3. oktober 2007

SHG Pressemeddelelse

SHG har udsendt en pressemeddelelse, der kan læses på SHGs hjemmeside eller via dette direkte LINK.

Vi har lige et par kommentarer at tilføje:

Thomas Falborg skriver, at SHG i 2006 havde 37 fuldtidsansatte (i gennemsnit). Derefter skriver han, at 10 % af de ansatte ikke mødte op i mandags. Hvis vi tager udgangspunkt i de fuldtidsansatte, så virker 10 % ikke som et realistisk tal. På lageret er der godt og vel 20 fuldtidsansatte, og 18 af disse mødte ikke op i mandags. Hvis vi så siger, at SHG i øjeblikket huser omkring 100 ansatte (inkl. deltid), så er vi altså tættere på 20 %, og det er inkl. deltid. Tager vi udgangspunkt i de fuldtidsansatte, så stiger procentantallet en god del. En mindre detalje, men stadig...

Der kommenteres også på lønpolitikken, hvor Falborg siger, at den meget lave grundløn stiger forholdsvis hurtigt. Hvis et par år er lig hurtigt, så har han ret, men ellers må han snakke om de to former for tillæg, SHG opererer med.

Som fuldtidsansat over 18 år, ser belønningen således ud:
0 til 3 måneder medfører 90 kr./t., 10 kr./t. i aften/weekend-tillæg.
0 til 6 måneder medfører 95 kr./t., 10 kr./t. i aften/weekend-tillæg, 5. kr./t. i deadline-tillæg.
½ til 1 år medfører 95 kr./t., 10 kr./t. i aften/weekend-tillæg, 10 kr./t. i deadline-tillæg.
1 til 2 år medfører 95 kr./t., 20 kr./t. i aften/weekend-tillæg, 15 kr./t. i deadline-tillæg.
2 til 3 år medfører 97,5 kr./t., 20 kr./t. i aften/weekend-tillæg, 17,5 kr./t. i deadline-tillæg.
3 til 4 år medfører 100 kr./t., 20 kr./t. i aften/weekend-tillæg, 20 kr./t. i deadline-tillæg.

Som deltidsansat skal man have været ansat i over 3 år, førend man kommer op på de 95 kr./t.

Thomas Falborg følger op på ovenstående ved at skrive, at de medarbejdere, der har været hos SHG i længere tid, skal belønnes via nogle andre fordele – hvilke? Erfaring bliver belønnet med en stigning i deadline-tillæg, eller hvordan skal vi tolke det? Vel at mærke en deadline, vi ikke altid har en realistisk mulighed for at nå, som vi tidligere har beskrevet under ”yderligere information”.

Der kommenteres også, at deadline er blevet nået de sidste syv dage. Der nævnes dog ikke, at deadline ikke er blevet nået de sidste par måneder (og lidt til) forinden, bortset fra nogle enkelte dage, inklusiv en fredag, hvor systemet havde ”låst” omkring 85 ordrer, vi som lageransatte ikke kunne gøre noget ved. Alt andet blev ”plukket og pakket” og ikke mindst afsendt, men grundet de 85 låste ordrer, så fik vi ikke vores deadline-tillæg.

Der ”tvinges” noget efteruddannelse igennem hos de ansatte, der vælger at blive hos SHG i en længere periode. Her nævnes, at en medarbejder skal have afsluttet et førstehjælpskursus inden udgangen af første år som (lager)ansat. Ingen af os, der strejker, er blevet tilbudt et sådant kursus, og omkring en håndfuld af os har været ansat i mere end et år. Én af os har taget truckcertifikat under ansættelse hos SHG......

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Som en tidligere ansat hos shg.dk kan jeg kun bakke op om strejken - flot at der endeligt er tilstrækkeligt sammenhold, de ansatte imellem, til at kunne fastholde en strejke som de kan mærke... Bare en skam at det administrative personel ikke har vist større sympati for jeres sag!
Synes bestemt også at I skal underrette arbejdsstyrelsen i samme omgang, så sikkerhedsregulativerne kan blive overholdt!

GL & HF!

Anonym sagde ...

Hey kammerater.

Flere af os fik jeres løbeseddel ved velfærdsdemonstrationen foran Rådhuset i går. Vi sender jer al vores støtte og vil gerne tilbyde at bakke jer op praktisk, hvis I får brug for aktivister. Desuden kunne det være fedt hvis en af jer kunne komme ned på et møde hos os og fortælle om jeres arbejdsforhold og konflikten.

Skriv til os på mail ruaarhus@email.com

Venlig hilsen Rød Ungdom Århus.

Anonym sagde ...

Rød ungdom - LOL

Anonym sagde ...

Hehe, så kan i mødes og drikke the i en cirkel og synge sange.

Så længe arbejdsgiveren ikke gør noget ulovligt ser jeg ingen grund til at virksomheden skal rammes af det. Sig dog op og find et andet job.
Er I ikke tilfredse med lovgivningen på området kan i tage det med politikerne!

Anonym sagde ...

Det er sku kanon arbejde i udføre her... Vigtigt i kommer op på en tidssvsrende løn. Sidste jeg arbejdede på laget var det godt nok nat hold, men jeg fik til gengæld 185,- i timen før tillæg og 100% for alt overarbejde. Kæmp for jeres ret...!!! Alt støtte her fra...!!!

Anonym sagde ...

Eftersom lønen hos SHG overholder de overenskomster der er for ufaglærte, og at I rent faktisk får mere i løn hen ad vejen, virker det lidt grotesk at lave blogs, strejker og hvad i ellers finder på.
På arbejdsmarkedet er det heldigvis sådan at man kan sige op, især hvis man ikke er tilfreds med løn og forhold.
Læser man sagen fra begge sider, og selv trækker lidt fra hist og her, fremkommer i som nogle ynkelige pivehoveder. Og så strjeker i sørme osse.
Var jeg Thomas Falborg havde i nok fået ti kolde tæer i røven for længe siden.
Tag og mand jer lidt op hva...Varerne kommer stadig ud til tiden, så noget kunne jo tyde på der er nogen der måske er lidt for kreative med deres tal, og det kan jo så ikke være SHG.

Anonym sagde ...

En mangeårig TILFREDS kunde.

For tiden som du kan læse diverse steder har de trækket folk ud fra Teknikken, Bogholderiet mm. for at dække de folk de mangler.
Det betyder bare at disse afdelinger vil komme bagud, og er ikke en holdbar løsning.

Anonym sagde ...

Jo det er en udemærket løsning, indtil man kan finde nye medarbejdere der ikke er nogle pivehoveder.
Når man bliver ansat for man oplyst den løn man modtager. Når man efterfølgende begynder at pive over den løn, så demonstrere man blot at man ikke er istand til at gebærde sig på det danske arbejdsmarkede.
Som sagt...Ti kolde tæer i røven.

Anonym sagde ...

Hej

Har først læse om strejken i dag på Nyt fra Fagligt Ansvar...

Ja I skal da have en ordentligt overenskomst, sikke latterlige små lønninger I har, og er der overhoved en pensionsaftale???

Til alle jer der bare siger ta' et andet job: Ja ligenu, kan man måske nemt finde et andet job, men alle har da krav på ordentlige arbejdsforhold og en rimelig løn, man kan jo ikke engang få beregnet max dagpenge på den løn... Hvis Ikke vi står sammen fagligt, får vi bare forhold som tilbage i 1930'erne.....

Stå sammen - hilsen Carina som er A-kasse ansat.