mandag den 8. oktober 2007

Overenskomst og lagerrobot

Det lader desværre til, at flere og flere folk er af den opfattelse, at SHG har tegnet overenskomst med HK. Dette er IKKE tilfældet!

SHG har også meldt ud, at en "robot" fra nu af skal varetage de tidligere lageransattes opgaver. Flere har formentlig hørt om denne robot før i dag, men vi vil prøve at uddybe en smule:

Robotten er ikke en "ny" ting på SHG. Den har således været længe undervejs. Mange husker formentlig SHGs "Grand Opening" i sommers, hvor man som kunde kunne komme og se på robotten, alt imens man fik sig en sodavand/øl og en pølse. Allerede dengang havde robotten haft flere måneders besvær med sig, og den dag i dag virker den stadig ikke, i hvert fald ikke ud fra det vi har hørt.

Det siger sig selv, at en lagerrobot ikke er en lille sag. Således optager robotten en stor mængde plads på koldlageret (hvor SHG opbevarer de fysisk store varer), hvilket medfører langt mindre plads til at bevæge sig på og naturligvis mindre plads til at opbevare varer.

Lad os også lige få understreget, at robotten ikke kan gøre hele arbejdet selv. Den er designet til at ”plukke” varerne fra nogle kasser, som den transporterer frem til de ansatte, hvis opgave er at pakke varerne. Robotten kan altså ikke selv pakke varerne => der skal MENNESKER til at pakke. Derfor kan det også undre, når Thomas Falborg starter med at melde ud, at der ikke ansættes nye folk til lageret, hvorefter han udtaler, at der inden for en måned vil blive ansat seks nye lagerfolk, for så til sidst at melde ud at der alligevel ikke ansættes nye lagerfolk, fordi robotten overtager. I vores ører lyder det ikke som en troværdig arbejdsgiver, når man kommer med så forskellige udmeldinger på så kort tid (vi snakker fra onsdag til mandag).

Vi fraråder derfor folk at søge job hos SHG, da de til dels vil forværre konflikten, og ikke mindst fordi det lader til, at de slet ikke kan være sikre på, om de rent faktisk har et job i det lange løb.

24 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bliv dog klippet og få jer et arbejde...

Anonym sagde ...

Er der en lov imod robotter i arbejde eller hvad ?

Anonym sagde ...

Det kan robotten tilsyneladende gøre?

Anonym sagde ...

Jeg måtte smile lidt af artiklen omkring robotten i EB, ham sælgeren der har solgt den til SHG er godt nok dygtig, hvis han har fået overbevist direktionen om at det slet ikke er nødvendigt med medarbejdere ;)

Go vind i kampen for en overenskomst.

Anonym sagde ...

Typisk dansk - robotter er kommet for at blive - bare spørg folk i Korea og andre steder..

Unknown sagde ...

held og lykke med kampen. Har dog stort set ikke handlet hos SHG i lang tid da tingene begyndte at gå lidt for langsomt og lidt for ustabilt en overgang. Bare ærgerligt for så blev de 9k jo bare lagt et andet sted;-) Nu kommer jeg da slet ikke til at handle der igen.

Anonym sagde ...

Hmm...tror lige at jeg venter med at bestille ny pc hos shg til der kommer en afklaring i denne sag. Det er godt nok en pinlig affære shg har fået på hænderne , og det er rigtig ærgeligt, jeg har altid troet at shg havde lidt mere styr på tingene.

Men jeg kan nu godt forstå at de lageransatte strejker, havde også selv nedlagt arbejdet hvis jeg skulle arbejde under de oplyste forhold..

Anonym sagde ...

Snup dog kiksen og kom videre. Christ !!

Thomas

Unknown sagde ...

Har lige fået mail fra Eskild Jensen omkring mit tilgodehavende hos SHG.

I min mail gjorde jeg opmærksom på, at jeg ikke komer til at handle hos dem mere, da de ikke kan give deres medarbejdere ordentlige vilkår, til hvilket svaret lød:

"
Nu er det kun de strejkende der har udtalt sig og ikke SHG, så dit billede er nok lidt ensidigt...............

God dag.

Med venlig hilsen / Best Regards
Eskild Krarup Jensen
Økonomichef
"

Mon ikke han ramte hovedet på sømmet her? HVORFOR nægter SHG at udtale sig omkring det?
Og.. 15 punktummer? Jeg troede de skulle spare på resourcerne, nu hvor de mangler så mange medarbejdere? Eller er det deres fine robot der sætter punktummer i mails?

Anonym sagde ...

Jeg kan godt delvist forstå utilfredsheden med arbejdsforholdene, hvis de er, som beskrevet.

Men men men... jeg forstår ikke, at nogen medarbejdere på den her måde kan chikanere den virksomhed, som de arbejder for og forvente at få noget godt ud af det. Det er fair nok, at I vælger at strejke, men hvorfor vil I absolut have nærmest boykot af SHG?

Hvis I mener at arbejdsforholdene bryder loven, så gå da til de retmæssige instanser i stedet for få dem til at kigge på sagen fremfor det her. Mon ikke der så ville ske noget langt hurtigere?

Den her måde bliver jo kun til mudderkast, og fører intet godt med sig. Mener desuden at have læst på nogle af de her blogs, at I gerne fortsat vil arbejde for SHG. Hvordan stemmer det overens med, at I mener, at arbejdsvilkårene er urimelig, det er en utroværdig arbejdsgiver og ditten og datten. Hvorfor ikke bare finde et andet job? I er jo ligefrem ikke glade for det, som I har jer.

Jeg synes, at det her er blevet alt for stort uden grund. Der er taget forkerte valg.

Og blot fordi virksomheden ikke har en overenskomst med nogen fagforeninger, gør det dem ikke til et dårligere sted at være. Her, hvor jeg arbejder, har vi heller ikke sådan. Det er et valg. Men derfor er det stadig et kanont sted at arbejde.

Anonym sagde ...

Til Henning M.:

Hvorfor? Hvis SHG går ud med en pressemeddelelse (hvilket de allerede har gjort vedr. fyringen), så bliver det bare til mudderkast, hvor medarbejderne via pressemeddelelser/blogs kaster mudder på hinanden. Det er en total forkert måde at håndtere det på.

Hvis de fyrede medarbejder mener, at arbejdsvilkårene m.m. er så dårlige, så gør noget ved det? Meld dem og så lad instanserne kigge på det.

Men vi ser kun én side af denne sag. Det er skræmmende, at folk - pga. tingene er negative - er så hurtige til at tro på dem. Det kan jo også blot være de tidligere medarbejderne, der er blevet sure på SHG og straffer på den her måde bl.a.

Hvem siger tingene er som, der nævnes her?

Anonym sagde ...

Bare til obs, så var jeg inde på shg.dk idag for at købe lidt ram og en ny processor - efter at have set at de er i konflikt med 3F, så har jeg besluttet at finde et andet sted at handle indtil der er overenskomstmæssige forhold hos og anbefale andre at gøre det samme.
mvh
Michael

Unknown sagde ...

Hermed en støtteerklæring fra Enhedslistens faglige gruppe i Århus. Det er rigtigt stærkt af Jer, at I tager kampen op for at sikre gode løn- og arbejdsforhold, ikke bare for Jer selv men også for fremtidige ansatte hos shg.dk. Det er godt at se, at der også på en forholdsvis ung virksomhed, uden faglige traditioner og med en lav gennemsnitsalder blandt de ansatte, er en forståelse for, at det i det lange løb er bedst at stå sammen og kæmpe og ikke bare vælge den nemmere løsning: at finde et andet job. Ved aktivt at forsøge at ændre forholdene efterlader I ikke en dårlig arbejdsplads til de næste i rækken af unge mennesker, som shg kan udnytte. I viser at solidaritet og fagligt ansvar ikke bare historie.

Hvis vi på nogen måde kan være behjælpelige, er I meget velkomne til at kontakte os på el_faglig@rediffmail.com. Vi har allerede i sidste uge udsendt en opfordring til blokade af shg.dk, så længe der er konflikt, til bl.a. alle medlemmer af EL i Århus. Har I tid og lyst, vil vi også meget gerne mødes med en eller flere af Jer for at høre om jeres situation, og hvad vi evt. kan gøre for at hjælpe. Hvis I er interesserede i det, må I gerne sende et telefonnummer, så vi kan aftale tid og sted.

Held og lykke med jeres kamp.

Venlig hilsen

Enhedslistens faglige gruppe i Århus.

Anonym sagde ...

Typisk Kommunister at gå imod private virkersomheder.

Nu ved jeg hvorfor jeg ikke stemmer på Enhedslisten :D

Men jeg takker mange gange de strejkene fra SHG, er rart at der nu blev plads til mig :P

Anonym sagde ...

Fint at i siger fra hvis arbejdsgiveren ikke giver jer ordentlige forhold på arbejdspladsen. Held og lykke

Er der nogen der ved hvordan tingene står lige nu?


PS. Patetisk "sympatifiskeri" fra EL, sørgeligt

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SHG Strejke sagde ...

@anonym:

Vi har slettet dit indlæg, da dine udtalelser mest af alt lignede en vendetta imod Thomas Falborg, hvilket vi naturligvis ikke kan stå inde for.

@advize:

Jeg vil anbefale dig at undersøge nærmere omkring robotten, ligesom du bør læse vores indlæg igennem (en gang til). Så kan det være, din forståelse øges en smule. Dit indlæg bærer desværre præg af manglende forståelse.

Anonym sagde ...

seriøst hvorfor beskytte Thomas Falborg han har været så led og ussle overfor så mange mennesker at han burde spærres inde og nøglen smidt væk

SHG Strejke sagde ...

@anonym:

Det er din holdning, som du naturligvis er velkommen til at have. Vi kan imidlertid ikke stå inde for personlige angreb, så disse bedes holdes væk fra bloggen.

Tak.

Anonym sagde ...

Hej unge strejkende.I er de medlemmer 3F skal bygge vidre på.Godt gået, bliv ved med at kæmpe jeg ved at det hjælper.Det hjalp os at kæmpe mod et firma der ikke helt viste at forholdene skal være iorden.Mvh Jan Dion Christensen HCS.Skraldemændene i Århus
ps.anonym = useriøs

Anonym sagde ...

Husk nu at Thomas Falborg også er medejer/eneejer af Computerne.com Itbutikken.dk og Mulitmedie-Ekperten.

Sålænge kunderne kun boykotter SHG.dk og køber de andre steder tjener han stadig $.

Anonym sagde ...

I will not acquiesce in on it. I regard as nice post. Expressly the title-deed attracted me to read the unscathed story.

Anonym sagde ...

Amiable dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.