søndag den 11. november 2007

Ny tid, ny udfordring

Allerførst ønsker vi at sige tak til alle, der deltog i fredags til det fabelagtige festarrangement hos 3F på Sommervej 5. Det var virkelig en fornøjelse, og hvor var det sejt at få overrakt Carl Scharnberg-prisen!

Et tak skal også lyde til de tre talere og ikke mindst talentfulde Annika Aakjær, der spillede til arrangementet. Besøg hende på Myspace og Mymusic.

Fredag var imidlertid vores sidste dag på den "forkerte" side af SHG-hegnet. På mandag kl. 11 starter den virkelige udfordring; vi skal alle genskabe tilliden og samarbejdet hos SHG igen. Det bliver ikke nemt, da vi som sagt har stået på hver vores side af hegnet. Vi har nu alle et fælles ansvar, der går ud på at genetablere et samarbejde, så vi i fællesskab kan føre virksomheden frem og tilfredsstille kunderne.
Alle har haft en mening til de strejkende og til virksomheden, men alle skal således forstå, at de strejkende nu repræsenterer virksomheden 100 % fra nu af. Vi har fået vores overenskomst, og nu er det op til os at bevise, at vi fortjener den. Ligeledes er det op til de andre ansatte på virksomheden at behandle os som alle andre, være det en butiksansat, en tekniker eller en ny lageransat. Sker dette ikke, så bliver det en noget nær umulig opgave for alle parter at få tingene til at fungere optimalt.

Vi glæder os alle sammen til at genoptage arbejdet, da vi som sagt gerne vil bevise vores værd. En ny tid, en ny udfordring. Forhåbentlig en god tid, en god udfordring…

39 kommentarer:

Anonym sagde ...

Med alt det lort i har lavet for shg og dets ansatte håber jeg da jeres ansættelse kun bliver for en kort stund,,mener i virkelig at der kan skabes et ordenligt arbejdsklima mellem jer og dem i har generet for at passe deres arbejde,

Anonym sagde ...

Fedt at I har fået en overenskomst. Godt kæmpet - man skal ikke finde sig i dårlige arbejdsvilkår og det gjorde I heller ikke. Godt gået !

Anonym sagde ...

Har efterhånden skrevet at jeg ikke støtter jer mange gange, men det der får mig til at flække af grin er at i ligefrem tror at alt bliver fryd og gammen efter jeres stunt.
Der er noget der hedder negativ tankegang, positiv tankegang og så er der en der ligge udenfor kategori som er kaldet utopi. Tror jeres ryger ind under den sidste af de 3.

Anonym sagde ...

Hvis det hele er så dejligt, hvorfor så ikke lukke denne blog? Hvis I handler i SHG's interesse nu, så var det vel en ide, at lukke bloggen således jeres arbejdsplads ikke bliver negativt omtalt som I længe har gjort herind?

Det lugter alt væk af hævn, at I stadig skriver herinde. Jeres formål var jo i starten, at gøre opmærksom på strejken på SHG's lager hvilket der åbenbart ikke er længere?

Anonym sagde ...

Det sjove er at jeg har hørt at en del af de strejkende aligevel var blevet fyret pga de er for dårlige... man kan jo så håbe det var nogen af dem som "fandt andet arbejde imellemtiden"

Anonym sagde ...

ja forstår helleri kke hvorfor i stadig har bloggen åben? i er jo vendt tilbage på arbejde og arbejder for shg og ikke imod?
synes i skal lukke bloggen og arbejde tro imod jeres arbejdsplads, alt andet ville jeg som chef for butikken tage som en unødig provokation!

Anonym sagde ...

Efter hvad jeg har hørt vil bloggen blive opdateret i en månedes tid endnu for at fortælle om hvordan det går derude.

Anonym sagde ...

Og hvorfor det? De er kommet tilbage på deres arbejdsplads?! Hvis man aktivt snakker bag om shg og derved fortæller hvordan det er, skal jeg så fortælle om hvordan jeg har det i Føtex hvor jeg arbejder?

Der er en gang pis det her, luk lortet... I er tilbage, vær glad for det, så slipper I for kulden udenfor :-)
Synes ligesom andre herinde, at det lugter langt væk af hævn i stedet for, at slå en streg over det her (som man i øvrigt har skrevet man ville gøre). Det virker i det hele taget selvimodsigende............

Anonym sagde ...

Godt der er lavet overenskomst. Godt for begge parter.
Overenskomsten beskriver jo ikke kun arbejdstagers rettigheder, men også pligter.
Når der findes nedfældede regler, er det nemmere at undgå problemer fremover.

Anonym sagde ...

God idé at holde bloggen åben - det er jo også den eneste måde at alle os der boykottede SHG på grund af manglen på overenskomst, kan se at der nu ER tegnet overenskomst. Jeg syntes bestemt ikke det går ud over SHG at den stadig er åben - tværtimod fremstår SHG som en fornuftig virksomhed, der, godt nok efter lidt diskussion, er deres ansvar bevidst og forstår de spilleregler som gælder på det danske arbejdsmarked.

SHG har med deres overenskomst gjort deres for at bevare det danske aftalesystem og undgå at løn og arbejdsforhold er noget som bliver lovreguleret som man ser det i udlandet. Hverken arbejdsgivere eller arbejdstagere kan være interesseret i at det sker. Men det kræver også at man overholder de regler som arbejdsmarkedets parter selv har aftalt.

Lad være med at være efter de tidligere strejkende, når det eneste de gør er at stå på deres ret. For at vores arbejdsmarked kan fungere, må alle parter forstå hvordan det hænger sammen. En arbejdskamp er en arbejdskamp - og den er ikke rettet personligt mod nogen.

Anonym sagde ...

Adam, lad mig gætte, du stemmer på enhedslisten eller et andet meget rødt parti i dag?
Bloggen burde være lukkes efter min mening, man kan jo ikke kalde den for shg strejke længere eftersom strejken er ovre - hvorfor skal man herinde snakke om vilkårene i shg offentligt? De har selv udtalt, at de nu arbejder for shg og ikke imod. Hvis der fortsat er problemer i shg, så må man jo løse dem sammen med shg eller de relevante myndigheder. - hvis der f.eks. er noget galt i Føtex hvor jeg arbejder starter jeg jo heller ikke en blog om "16 årig løfter fuldt ølkasse hvilket han ikke må"... Hvis jeg havde sådan et problem, så ville jeg gå til min chef. Hvis han ikke løser det, så må man gå videre til personalechef, direktør eller i sidste instands arbejdstilsynet.
Jeg synes på ingen måde, at det er fair overfor ens arbejdsplads, at man laver sådan noget her... I har fået overenskomsten, vær glad for det og arbejd i shgs interesse i stedet for, at holde sådan en negativ blog som denne åben, tror ikke ligefrem, at det gavner miljøet omkring jer i shg

Anonym sagde ...

Hej Anonym

Har du overhovedet læst det jeg skriver? Jeg mener det er en god idé at holde bloggen åben i nogen tid, så folk kan opdage at overenskomsten er blevet tegnet - ellers har man jo ikke en chance for at vide det.

Man kunne evt. slette de tidligere indlæg i bloggen og erstatte det med et "Strejken er ikke længere aktuel da SHG har indgået overenskomst med 3F" ... så er der vel ingen der vil kunne anklage de tidligere strejkende for at ville genere SHG - men faktisk anerkende dem for at udbrede budskabet om at SHG har indgået overenskomst.

Sjovt forresten at alle som går ind for den danske aftalemodel bliver udskreget som "røde". Er du godt klar over at så er Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening nogen af de allerrødeste i landet? For du får ingen arbejdsgivere til at gå ind for at vi ophører med aftalesystemet og indfører et lovreguleret system som der findes i udlandet. (det skrev jeg også i mit forrige indlæg - som du ikke rigtig har læst).

Anonym sagde ...

@Adam
Det med at der nu er skrevet overenskomst er kommet frem på de sider hvor nyheden figurede da det hele stod på. Dermed må man formode at alle folk med interesse for den givne sag enten har læst det der, eller i et af de sidste to blog-beskeder.
Hvis de ikke har læst bloggen i løbet af det tidsrum, tvivler jeg seriøst på at de er så synderligt interesseret i den konflikt.
Så det med at at denne blog for at fortælle folk om løsningen er "en gang fis i en hornlygte" for at sige det på godt dansk.

Til det med den røde blok er det at generalisere ja. Men gør du ikke også det samme bare med modsat fortegn når du skriver:
"Sjovt forresten at alle som går ind for den danske aftalemodel bliver udskreget som "røde"."
???

Jeg synes det er fint at du har støttet dem. Jeg synes det er fint at jeg ikke har, men under alle omstændigheder er det en omgang propeganda for at melde sig ind i 3F at der holdes ved at denne blog skal eksistere mere end et par (hver-)dage efter at konfilkten er løst.

Anonym sagde ...

Hmm hvad er dog dette for noget... Hvem kan have noget imod at få en overenstkomst igennem når medarbejder ikke får det som man kalder mindsteløn.. det må da være et minimumskrav.. Hvis jeg en dag skal være kunde ved shg så er det da kun fordi de har fået taget sig sammen til at få en sådan på plads.. vi lever i år 2007 når man så tænker på hvordan andre virksomheder plejer deres personale.. mærkligt at folk har fundet sig i det så længe og kan arbejde sammen med sådanne snævert synet kolegaer som finder sig i underbetaling og dårlige arbejdsvilkår... de må være hjernevasket

Anonym sagde ...

når nu der er gået lidt tid så vil dem som ikke var aktive i strejken nok glæde sig over bundlinien på deres lønseddel gad vide hvad de så føler.. fedt nok.. eller vil de måske tænke det er min arbejdskraft ikke vær...? håber at de så har en flov smag i munden... se da for katten at få øjnene op jeres arbejdsgiver har da udnyttet jer groft.. og tak så dem som gjorde dette for jer..

Anonym sagde ...

Lagefolkene kan jo vælge, at forlade arbejdspladsen hvis de er utilfredse. På sigt bliver der nok heller ikke så mange lagerfolk tilbage sådan som SHG opbygger deres lager, lagerrobotten skal nok overtage hovedparten af de strejkendes arbejde. Det er nok også et spørgsmål om tid før SHG får en pakkeautomat, det må jo være billigere for dem og kan reelt set pakke døgnet rundt og ikke kræver lønstigning (kun lidt olie og reservedele i ny og næ)... Mon ikke SHG fremover vil gøre alt for, at de strekende kommer ud af firmaet igen? Det tror jeg på med alt den dårlige omtale de gav til SHG.

Anonym sagde ...

Så har arbejsagiveren talt..hehe mig kan du ikke true jeg er bare kunde..

Anonym sagde ...

Ægte, og tænkende, Liberalister vil også have fagforeninger.
Allerede for over 150 år siden skrev, John Stuart Mill, som anses for en meget tung og vigtig liberalistisk teoretiker, at det var nødvendigt med fagforeninger for ikke at ende i kaos og rå udbytning af arbejderne.
Så en del kommentarer om at man er rød hvis man vil det danske fagretslige system, viser desværre at disse personer ikke har sat sig ind i de faktiske forhold.
FX. skal en arbejdsgiver uden for arbejdsgiverforening, bruge det civilretslige system, som er ganske dyrt at bruge, fremfor det fagretslige system, som alt andet lige er billigere, og vist også meget hurtigere.
Flere ex. kan sagtens remses op, men dette er vel at spilde et God Gud's ord på Balle Lars.
Hvis folk ville sætte sig ind i fakta før de ryger i blækhuset, ville mange diskussioner ende inden de næsten var begyndt.
Rart at høre at I har fået en OK, det er desværre ikke alle der har det, og hvis de har en snyde OK, som de Kristeliges på fx. Nørrebros Bryghus, så er den jo næsten lige så meget værd som et stykke toiletpapir.

Anonym sagde ...

-> "Anonym sagde...
Så har arbejsagiveren talt..hehe mig kan du ikke true jeg er bare kunde..

14. november 2007 07:08"

Haha, jeg er ikke chef for shg og jeg arbejder der heller ikke :) ...

Anonym sagde ...

Kan ikke lade være med at bemærke at der er nogen der mener at når man er kritisk overfor strejken, så er man en ansat. Jeg kunne godt tænke mig at en af disse personer fortæller hvorfor man ikke kan være kunde OG sympatisør med virksomheden?
Det ville da være trist hvis alle i Danmark, minus de resterende ansatte, kun så det fra det synspunkt.

Anonym sagde ...

hmm... når man er kunde så har man jo også sit på det tørre.. Hvem ville gå til en løn der ligger under mindsteløn...dig..? Hvad er der galt ved at have en overenskomst...? tilfredse medarbejder yder da klart en bedre arbejdsindsats... sådan gør man i moderne virksomheder..

Anonym sagde ...

Ja. Kan kun give dig ret i at tilfredse medarbejdere yder mest. Men hvis man er bevidst om hvilken løn man får når man tager jobbet, hvordan kan man så ende op med at være utilfreds, hvis man var tilfreds nok fra start til at tage jobbet?
Personligt har jeg sagt op 3 steder pga. jeg blev uenig med den direkte chef eller jeg blot indså at dette ikke var jobbet for mig.

Hvilket bringer mig til spørgsmålet:
Hvorfor videreuddannere i jer ikke hvis i er utilfredse med de arbejdsforhold der bliver stillet for jer? Hvis alle blot gjorde det ville de stillinger der kræver en høj uddannelse blive taget, og dem som giver en mindre god løn for et job ville dermed også have sværer ved at finde den arbejdskraft de har behov for.

t.j sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
t.j sagde ...

Når alt kommer til alt er det et spørgsmål om udbud og efterspørgelse, og i sidste instans også omdømme.

Betragt din arbejdskraft som en handelsvarer, og opgrader den hvis du er utilfreds. De fleste arbejdsgivere vil være villige til at honorere dig for den indsats, hvis at de vel at mærke kan se at du går helhjertet ind for det, og ikke bare "laver fodbolde af tape" eller "sms'er" i arbejdstiden, hvis du er utilfreds.

Anonym sagde ...

kunne det tænkes at det måske var grundet lønnen at det er den slaks arbejdskraft der blir tilbudt... og hvis man er ung og uerfaren i jobsamtale kender man måske ikke til sin ret..har hørt et rygte at der er stor udskiftning på lageret... syntes jo ikke det er arbejdsgivers ret at underbetale...og så vidt jeg ved er det nu også kommet på plads...

Anonym sagde ...

kan iøvrigt kommentere at jeg også har mit på det tørre... Men under også andre hvad der er deres ret..

t.j sagde ...

Kan godt være at jeg tager fejl, men er mindste lønnen for ufaglært arbejde omkring 92kr i timen? Mener ihvertfald den er under 95kr i timen. Hvis det forholder sig sådan var de jo heller ikke underbetalt som sådan... i forhold til andre steder på lager, tror jeg gerne de var under normen... men normen er jo ikke mindste-lønnen

Anonym sagde ...

Mindsteløn er ikke lovbestemt men udelukkende en del af overenskomster! Uden overenskomst, ingen mindsteløn - det er en ting, de fleste overser.

Anonym sagde ...

der hvor jeg kommer fra er mindstelønnen 98,15 men når man ingen overenskomst har så kan det jo være svært at sammenligne... MEN nu er det jo heldigvis kommet på plads... godt gået.. Hvis så man har et godt verdigrundlag nogle gode ledere som forstår på en positiv måde at få det bedste frem i medarbejderne.. og man stopper muderkastnin skulle jeg mene at der må være grundlag for en god fremtid på shg..

Anonym sagde ...

Jeg fik iøvrigt aldrig kommenteret fremtiden med robot... Det er klart at i fremtiden vil der komme robotter og teknologi.. Det er jo også fint de kan jo erstatte ensidigt,kedeligt og opslidende arbejde.. Men til gengæld så er min erfaring at det er meget dyrt ikke kun at købe men også at få til at fungere optimalt.. som regel skaber det også nye arbejdspladsere mange gange skal robottens arbejde overvåges da en sådan jo ikke har øjne og der er brug for teknikkere for at få dem til at køre.. Gode teknikkere er ikke billige i løn.. så helt lysegrønt er det altså ikke med teknologi selv om det selvfølgelig er fremtiden...

Anonym sagde ...

myspace layout megan fox, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox sex games[/url] megan fox swimsuit
kim kardashian and ray j free, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian sex tape with ray[/url] kim kardashian in the water
how can i make my hair look like taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift song lyrics you belong with me[/url] free printable guitar chords for taylor swift songs
hanna montana lyrics best of both worlds, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]filming locations for hannah montana the movie[/url] disney s hannah montana cast and crew
harry potter theme song sheet music for the harp, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]epic movie harry potter[/url] harry potter and ginny
how to sneak alcohol on carnival cruise ship, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]mimi rogers and tom cruise[/url] what to wear mediterranean cruise
justin beiber dog, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber and his girl friend[/url] justin bieber common
britney spears and k fed tape, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears smoking drinking[/url] britney spears eats out christina agulera
sexy megan fox pics, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox blanket[/url] mega fox naked

Anonym sagde ...

hello all

I just thought it would be good to introduce myself to everyone!

Can't wait to start some good conversations!

-Marshall

Thanks again!

Anonym sagde ...

hi everybody


just signed up and wanted to say hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.

Anonym sagde ...

if you guys call to upwards [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore aid of generic drugs.
you can learn drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the all-powerful [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] especially on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anonym sagde ...

Predilection casinos? research this immature [url=http://www.realcazinoz.com]online casinos[/url] guide and contain a withstand up online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our lately [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and increase the lead true tangled dough !
another new [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] in the region of is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, retrieve loose online casino bonus.

Anonym sagde ...

Infatuation casinos? authenticate this new [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] director and production online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also inhibit our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] shun at http://freecasinogames2010.webs.com and overwhelm essential compressed currency !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] bracket is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, submit c be communicated during manumitted online casino bonus.

Anonym sagde ...

Moncler Outlet a large number of The Su Hongye in Chongqing something, can not return in,[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] wrote that the daughter decide, as long as she said [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url] the research. the foreign flavor from the new people are very against [url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url] the old pick auspicious day for marriage, advocates pick ocean life. that the most unfavorable marriage Gregorian calendar in May, the Gregorian calendar in June is better marriage, but they're already engaged in June, the so extended to early September wedding. It is said too much attention to date,Monday 23 is a great day for marriage, especially on Wednesday; 4,561 days like a bad day, the result is that they pick on Wednesday smiles: must have been that guy to come out of Yuen Long Cao tricks. Mei smiles: short, you hate the European students, pattern names up. Chosen to get married that Moncler Outlet Wednesday, the weather is much like summer, hot interest. The way in which I needed, Jiao days Fortunately, today I didn't do groom. The church was air-conditioned, Ts wearing a black wool dress, too busy sweating, I think he white collar having a ring, to obtain another yellow sweat soaked and soft. I afraid the entire of his plump body In Khan, the way the candle right into a pool of oil. Miss Su is also tight ugly. fall into line in the wedding, bride and groom smiling face, no expression of Ku Buchu, all unlike the dry wedding, but instead no, not on the scaffold, is a, is, like Moncler Boots a public place of pickpockets signs with punishing those hardened criminals hard. I occur to believe that I own wedding ceremony, under those thousands of Kui Kui like to be inevitable cracked pickpockets. That helped me realize the type of joyful, smiling faces of happy wedding pictures were never taken to. find! Great find! I am thinking about is to see how you like her within 24 hours. avoided her to not see, just say a few words with Miss Tang - chien hop heavy heart that, like truck unloading the parcel the following smash gravitropic only strange Xinmei won't hear - would be a bridesmaid the day, saw me and Moncler Scarf asked me not to fight, said the ceremony complete line, we sprinkle colored paper Fou new body, when, in support of I won't have hands, afraid which i go ahead and take chance to throw hand grenades, nitrate sulfuric acid spill. She inquired about in the future plans, I informed her to visit Sanlv University. I believe she may not wish to hear your name, and so i didn't mention a word you.

more information you can go to http://www.giubbotti-moncleroutlet.com

[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jackets for men[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]monclet[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler outlet[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]montclear[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler men[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler online store[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]discount moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]doudoune moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler jacken[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]shop moncler[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler coats[/url]
[url=http://www.giubbotti-moncleroutlet.com/]moncler shirts[/url]

Anonym sagde ...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk bonus casino[/url] check the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casino bonus[/url] unshackled no deposit reward at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]no deposit tip
[/url].

Anonym sagde ...

Jag uppskattar varenda en av de informativa läsa på shgstrejke.blogspot.ru. Jag kommer säkert att sprida sig frasen om din webbplats med människor. Cheers.